Artister

"Som Springsteen modell 1975 på steroider"

skrev Barometerns Peter Diedrichs om deras framförande

på IRIS-festivalen i Färjestaden augusti 2015.

 

Martin Berglund är kalmarsonen som med en sprucken dröm om Hollywood började skriva musik i pojkrummet. För att skapa rätt nerv i kommande liveframträdanden samlade han ihop stadens tyngsta Rock N Rollers, vilka sedan kom att utgöra Stödorkestern.

 

Efter några års strögiggande på stans lokala innehak hade Martin Berglund & Stödorkestern skapat sig ett rykte som "dom där". Våren 2013 släppte de singeln "En hund på rymmen" som sedan följdes upp av debutalbumet "Din ungdom ska aldrig dö" hösten 2013 på Granat Records.

 

Från största scenen på Stadsfesten i Kalmar, via Hultsfred, Karlskrona och på Debaser i Malmö har Martin Berglund & Stödorkestern lämnat ett avtryck. Våren 2014 släppte de EP:n "Jag sköt konungen på bänken i väntan på dig". EP:n innehöll tre spår och släpptes digitalt samt i begränsad fysisk upplaga. EP:n blev det sista släppet på Granat Records.

 

Våren 2015 släppte dom singeln "Allting kommer att ordna sig" och i maj 2016 släpper dom ytterligare en singel med titeln "Ljug och säg förlåt". Detta följs sedan upp med en uppföljaren av debutalbumet, och denna gång i Johnny Records regi. I samband med senaste singelsläppet "Ljug och säg förlåt" i maj 2016 gjorde dom den största spelningen hittills inför ett fullsatt Kalmar Teater.

 

Martin Berglund & Stödorkestern är rock på svenska, och med sina röjiga framträdanden i kombination med tänkvärda texter sticker dom ut ordentligt på den svenska musikscenen.

 

Martin Berglund & Stödorkestern är:

 

Rikard Ålund - Trummor

kenny winchler - Bas

Plingis Andersson - elGitarr

Joel Friberg - Klaviatur

Martin Berglund - Sång och gitarr

 

Facebook:

www.facebook.com/martin.berglund.och.stodorkestern

Kontakt:

info@martinberglund.se

 

Copyright © 2017 Johnny Records All Rights Reserved